duminică, 9 octombrie 2011

Bacal-MOISE, Traversarea Mării Roşii

   Exodul datează de la sfârşitul secolului al XIII-lea i.e.n., dar amintirea “negurilor Egiptului” putea lesne să dăinuiască în memoria poporului. Adevărul este ca nu există documente istorice asupra exodului – documente care să ateste că israeliţii ar fi fost sclavi fugiţi din Egipt.Totuşi, majoritatea cercetătorilor sunt de acord că relatarea are o bază reală. 
   Greu de crezut să existe cineva pe lume, creştin sau nu, care să nu fi citit sau să fi auzit de "despărţirea apelor" pentru ca Moise să-şi scape de moarte semenii abia eliberaţi. Textul biblic spune astfel: ”Iar Moise şi-a întins mâna asupra Mării Roşii şi a alungat Domnul marea toată noaptea cu vânt puternic de la răsărit şi s-a făcut marea uscat că s-au despărţit apele. Şi au intrat fiii lui Israel prin mijlocul mării, mergând ca pe uscat, iar apele le erau perete la dreapta şi la stânga lor. Iar egiptenii urmărindu-i, au intrat după ei în mijlocul mării, toţi caii lui Faraon carele şi călăreţii lui..."
 O afirmaţie a cercetătorului Richard Henning nu numai că a uluit o lume întreagă, dar a şi lansat o provocare ştiinţei: "O ipoteză îndrăzneaţă şi nu lipsită de fantezie."



Citeste cartea online Bacal-MOISE Traversarea Marii Rosii RO

Un comentariu:

  1. Buna Margareta,
    Ne-am auzit mai demult in leg cu plantele din balcon!
    Esti interesata de un link exchange cu blogul meu?
    Mai exact iti dau un banner sa il afisezi la tine pe site/site-uri si iti includ (blogul/blogurile) la blogroll sau la sectiunea "prietenii mei".
    Mentionez ca sunt interesata de schimb cu toate site-urile tale.
    Lasa-mi un mesaj la mine pe blog. Mersi!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.