duminică, 10 aprilie 2011

Omraam Mikhaël Aïvanhov - Viaţa psihică

- fragment din ,,Viaţa psihică: elemente şi structuri”, de Omraam Mikhaël Aïvanhov, Ed. Prosveta –
Omul este plasat prin conştiinţa sa între lumea inferioară şi cea superioară. Dacă nu este atent, dacă conştiinţa sa nu e trează, forţele întunecate ale lumii inferioare, şi în mod special cele ale planului astral, sunt acelea care încearcă să îl acapareze ca să îl distrugă. De aceea s-a spus: ,,dăruiţi-vă inima lui Dumnezeu!” Da, pentru că răul se strecoară în primul rând în inimă.
Inima corespunde planului astral, şi cum planul astral atinge planul fizic, forţele întunecate o pot influenţa mai uşor decât ar putea influenţa intelectul şi sufletul şi mai ales spiritul. Orice rău aţi comite, nu puteţi influenţa spiritul. El este prea aproape de Dumnezeu. Spiritul nu participă niciodată la ceva rău, indiferent despre ce este vorba.
Câte fiinţe de excepţie nu au fost antrenate de inima lor în tot felul de nebunii şi dezordini… De aceea trebuie să căutaţi protecţia cerească oferindu-vă inima Domnului, iar El vă va trimite servitorii Săi luminoşi care se vor instala în inima voastră, păstrând-o la adăpost de rău.
Dar aşa cum nu trebuie să se lase pradă atracţiei lumii inferioare, omul nu trebuie nici să capituleze în lumea superioară, ci să lucreze cu forţele celeste fără să piardă din vedere echilibrul ce trebuie să domnească între lumea de sus şi cea de jos.
Omul se găseşte deocamdată pe pământ şi nu trebuie să plece prematur de aici. Dacă îşi va tăia legăturile sale pământene ca să atingă mai repede lumea cerească, el va trăi poate în imensitate şi în lumină, dar nu îşi va împlini misiunea care este aceea de a lucra pe pământ cu metodele Cerului.
Conştiinţa omenească trebuie să fie o conştiinţă a graniţei dintre cele două lumi, cea superioară şi cea inferioară.
Există o întreagă lume care trăieşte în om. Mulţi oameni adăpostesc în ei duşmani încă nedeclaraţi până în momentul în care aceştia ies la iveală. Aceşti duşmani sunt acolo de mult timp, fără ca omul să ştie – pentru că nu s-au manifestat,şi într-o bună zi omul se îmbolnăveşte fizic şi chiar psihic.
Sau, dimpotrivă, în om existau îngeri a căror prezenţă el o ignoră, şi iată că într-o zi aceştia îi apar în conştiinţă, iar el rămâne uimit să constate că avea alături, de atâta timp, prieteni care îl susţineau.
Fiinţa umană e vastă, dar ea nu se cunoaşte pe sine.
Adevărata noastră fiinţă trăieşte peste tot, deci durerile pe care le provocăm altora le vom simţi chiar noi. La fel se întâmplă şi cu bucuriile. Iată de ce trebuie neîncetat să ne gândim să facem binele.
Dacă lucraţi asupra inteligenţei vă veţi dezvolta corpul cauzal iar acesta se va contopi cu corpul mental.
Dacă lucraţi asupra iubirii dezinteresate, veţi dezvolta corpul budic care se va contopi cu corpul astral.
Dacă veţi lucra asupra puterii, a realizării voinţei lui Dumnezeu, vă veţi dezvolta corpul atmic ce se va contopi cu corpul fizic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.