duminică, 20 martie 2011

Şerpii de la icoana Maicii Domnului

   Pe coasta de vest a Greciei, la nord de insula Zakintosh, punct turistic cu rang de "vedetă", se află o altă insulă, mai mare, Kefalonia, care, pe lângă popularitatea incontestabilă pentru plajele şi peisajele sale, a devenit cunoscută şi pentru un miracol spiritual.
  Miracolul, fenomenul sau inexplicabila întâmplare are loc o dată pe an, la Mânăstirea pentru maici din Kefalonia. Pe Internet circulă vreo două filmuleţe şi câteva mii de comentarii. Polemici, contradicţii, păreri, fabulaţii sau mituri nu fac altceva decât să reliefeze faptul că acest "miracol" stârneşte interesul după vizionare. Nu am pus miracol în ghilimele din cauze superficiale, în niciun caz, ci doar dintr-o stângace intenţie de a-l evidenţia ca substantiv. Nici măcar nu voi participa cu vreun comentariu personal, dar voi posta o notă introductivă de pe un blog, din păcate fără nume. Redare integrală, fără nicio intervenţie:

Minunile Maicii Domnului

Aceasta minune are loc in fiecare an de Adormirea Maicii Domnului.Serpii vin in acea zi , se urca pe icoana, au un comportament bland si , asa cum au aparut, asa si pleaca in aceeasi zi. Nu exista nicio explicatie stiintifica asupra acestui fapt .Exista mai multe explicatii vis a vis de minunea aceasta.Se spune ca manastirea de maici de aici, din Kefalonia, fiind atacata, maicile s-au rugat Maicii Domnului care a trimis numerosi serpi care au inspaimantat pe pirati si acestia au fugit. Alta istorie spune ca icoana s-a aflat intr-un cuib de serpi, si prin purtarea Preasfintei Nascatoare de grija serpii au fost salvati de pradatori. 








2 comentarii:

  1. Foarte interesant!Sa nu uitam ca sarpele este un simbol al divinitatii...
    In acceptiunea lui Mircea Eliade,sarpele este prin esenta un imn inchinat iubirii,este povestea triumfului iubirii si vietii asupra mortii si urii,este un "hieros gamos"prin excelenta si o continua stapanire si controlare a naturii si a demonicului de catre divinitatea Eros-Andronic,zeitate a iubirii in toate formele ei...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce prostie.....trezit-va oameni buni!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.