marți, 23 noiembrie 2010

3D - Bazilica Sf. Patrick din Montreal

Basilica Saint Patrick's este o biserică romano-catolică, a cărei construcţie a început la Montreal, Canada, în anul 1843 şi a fost finalizată patru ani mai târziu, în 1847.



Stilul neogotic este evident, iar proporţia dimensiunilor nu plasează bazilica în rândul construcţiilor gigant: Lungime - 71m / Lăţime - 32 m / Înălţime - 69 m, dar este considerată a fi cea mai expresivă şi cea mai reprezentativă creaţie renascentisto-gotice de pe întreg cuprinsul Canadei, graţie celor doi arhitecţi ce au conceput-o: PL Morin şi Martin Felix.

Biserica mai este cunoscută pentru cele 10 clopote ale sale, din care cel mai vechi,"Charlotte," a fost turnat în 1774, dar şi pentru cele 150 de picturi executate în ulei pe lambriuri de stejar, ce înconjoară naosul.

În anul 1985, Guvernul Quebec a desemnat biserica monument istoric, fiind inclusă în suita clădirilor de patrimoniu din Canada.
http://photo.photojpl.com/tour/08bsaintpatrick/basilique-st-patrick-montreal-photo.html

3 comentarii:

  1. @ANONIM Mai întâi de toate îţi mulţumesc pentru vizită şi pentru ajutor! Totuşi,pentru ca lucrurile să fie clare, ilustraţia iniţială am "împrumutat-o" de pe net, mai precis de pe blogul: http://johnnorrisbrown.com/blog/?p=676 considerând de încredere postarea. Până la urmă, doar prima fotografie a fost o eroare. A doua, preluată de pe Google, este corectă. Sper ca acum să fie un material fără reproş!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai nici acum nu prea e bine decat partial, mai exact, decat in privinta primei imagini. A doua imagine reprezinta interiorul Bazilicii Notre-Dame din Montreal despre care am scris un review aici: http://www.turistik.ro/bazilica-notre-dame-cea-mai-frumoasa-biserica-din-montreal-r4062

    Imagini cu Bazilica Sf. Patrick (cred ca am si pliantul original) o sa postez in curand pe blogul "vulpitacalatoare.blogspot.com".
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.